FITXA 2



                               
  MOLIINET AMB MATERIAL RECICLAT


Aquesta setmana hem fet també un molinet,  però ara havíem de fer un molinet  diferent, perquè  en comptes d'origami  ho farem amb material reciclat,  en concret hem utilitzat els materials següents:

        - Una ampolla de plàstic.

        - Un pal de fusta.

        - Dos taps d'ampolles .

        - Cola                                                                             

        - Eines per poder unir els diferents elements: tisores, trepant.

Jo vaig fer el molinet amb la meva companya la Mariangeles i hem treballat molt bé les dues juntes, a més a més, ens hem divertit molt fem el nostre molinet  i  pensant com disenyar-lo perquè puguessi girar, i per cert, va funcionar perfectament  i va girar amb molta rapidesa.

Per fer el nostre molinet reciclat seguirem els següents passos:

 1. En primer lloc hem de tallar la part d'dalt d'una ampolla, i amb unes tisores fer-li  uns talls per fer i donar forma a les aspes.

2. Agafarem dos taps i li farem  un forat al mig amb  un trepant.

3.. El tap que venia amb l'ampolla el deixem on era i amb un altre tap ho enganxarem amb cola calenta per l'altra part de l'ampolla .

4. Com els dos taps tenen un forat, passarem un pal pel forat, aquest pal servirà per subjectar  les aspes del molinet i per fer-lo girar.

5. Per poder subjectar el nostre molinet,  agafem un pal de fusta més gross i llarg, li farem un forat a la  part de dalt, però que no arribi fins al final. 

6. Per últim en aquest forat  posarem el molinet. Finalment vam decorar el molinet amb ratlles de color negre perquè al girar es veiés més bonic.

Quand vam acabar el nostre molinet van pujar al terrat del col.legi i vam colocar el molinet a la barana  del terrat, subjectan-lo amb un amarra cables  que ens va donar el professor i poder probar si funcionava. El nostre molinet girava molt depressa, això era bona senyal, va girar molt perqué vam fer les aspes una mica doblegades per la mateixa direcció i així el vent els va empènyer amb facilitat. Molt contentes amb el nostre resultat, el molinet compleix la seva funció, girar quand fa vent.




                                     FER CAIGUIS ON VULGUIS (fitxa 2)


1. Es pot controlar la caiguda del paper a l'etapa A? 

   - No, no es pot controlar ja que l'aire fa que es balancegi, segons que hagi més aire o menys es desplaçarà molt o poc, es podria dir que l'aire domina al paper. Com el paper és plà,  i te més superficie, ofereix més resistencia a l'aire i també cau lentament a la vegada que es desplaça i es mou en l'aire ho que fa que no es pugui controlar la caiguda. 

 2. Ho pots fer a la D? 

  - Si, el pes de la piramide només es "concentra" en una cara/base... de manera que que la caiguda es pot contralar una mica més i la piràmide cau més a prop de la marca del terra, però, no sobre la mateixa marca. La piràmide és puntxaguda i ofereix menys resistència a l'aire

 3. A què creus que és deguda la diferència? 

 - Penso que la diferència és deguda a la forma que tenen els diferents papers que vam llançar, en el primer cas el paper és plà i l'aire fa que es moue lentament, l'aire frena la caiguda i moue el paper, per això no es pot controlar on caurà.  En el segon cas, la piràmide té forma de triangle, amb una puntxa a la part de dalt i per la part de sota está buida, té un forat. La forma de la piràmide influeix  en que la caiguda es produeixi en línea recta, aixó fa que es pugui controlar més el lloc on va caure.  

 4. Què passa en inclinar la piràmide?

Al inclinar la piràmide ( es coloca en forma més aerodinàmique) aquesta cau moltissím més a prop del punt que he marcat, per tant es pot controlar millor on caurà.



 











Comentarios