FLEXÀGON
FLEXÀGON
Que he après?
He après que un flexàgon es un objecte pla amb forma de polígon creat per el plec d'una peça de paper, la seva característica es que mediant el seu correcte flexat ens permet veure noves cares que estaven ocultes.
Va ser descubert en 1939 per Arthur Stone, un estudiant anglès, desprès va ser popularitzat per Martin Gardner en els anys 50.
El estudi de les propietats del flexàgon es porten a terme per la topologia, que es una rama de les matemàtiques que s'encarrega d'estudiar les propietats de les superfícies.
Com ho he après?
Ho he après de diverses maneres, primer amb explicacions que ens donava el Cesc a la classe, ens explicava que era un flexàgon, com es feia...També amb dos vídeos que ens explicaven pas a pas com ho teniem que fer i com ho havíem d'enganxar perquè ens surti bé el flexàgon. Tambè ho he après amb ajuda del Cesc i dels meus companys.
Els materials que necesitavem per fer aquest flexàgon eren: la plantilla del flexàgon, colors opcionals (colors de fusta, retoladors...), cola en barra i tisores per poder retallar la plantilla.
Primer de tot el Cesc ens va repartir les plantilles, per poder-les pintar. Jo ho vaig pintar de molts colors y formes.
Un cop ens havia repartit les plantilles ens va deixar el mòbil per poder-nos gravar i fer fotos del procediment del nostre flexàgon, per desprès poder-ho pujar al blog.
Una vegada tenia la plantilla pintada, como vaig dira abans, de molts colors, vaig retallar per la línia negra, es a dir, per la part on es tenia que retallar, vaig començar a doblegar totes les línies diagonals, tambè les línies verticals.
Vaig posar-li cola en barra en els llocs on posava "glue", i vaig començar a unir tots els extrems. Per a mi la veritat, aquest pas va ser el més difícil, ja que hem costava una mica poder enganxar els costats, però al final ho vaig aconseguir.
Una vegada ja tenia la "base" feta quedava l'últim pas, on posava "end tab", també li vaig tindre que posar cola en barra, baig unir la part del final amb la part del principi.
Ja teniem el nostre flexàgon acabat!!!!
Però encara no podiem utilitzar-ho, ni fer la prova a veure si funcionava, quedava l'últim pas, i un dels més importants, que era deixar secar el pegament perquè sino el deixavem secar es trencaria el nostre flexàgon i es desmuntaria.
I SI, EL MEU FLEXÀGON SI QUE FUNCIONAVA!!! ( aquí, et deixo un vídeo de com em va quedar a mi. La veritat que m'ha encantat el experimet, em donava la sensació de que s'anava a trencar al girar-lo, però no, es un "trencaclosques" molt divertit.
Com m'han avaluat?
Aquest treball m'ho han avaluat amb el flexàgon fet a classe, amb aquest portfoli, i amb l'interès mostrat a classe. A mi m'ha agradat molt fer aquesta manualitat/experiment ja que mai ho havia fet i ni tan sols savia que això funcionava. M'ha costat una micca fer el flexàgon ya que la part de enganxar-lo no hem sortia bé, per al final ho vaig poder acabar i hem va quedar molt bé. Estic molt contenta amb la nota que m'ha posat el Cesc.
Comentarios
Publicar un comentario